Kabel-TV

Om din hyresvärd eller BRF är ansluten till Karlsborgs Energis fiber nät, har du tillgång till ett stort antal kanaler utan krav på digitalbox. För dig som kräver lite mer och vill ha större valfrihet finns ett stort digitalt utbud levererat av Sappa.

Analogt utbud


Karlsborgs Energi AB står för det analoga grundutbudet. Att grundutbudet är analogt innebär att du kan se det på alla tv-apparater i hushållet utan krav på digitalbox.

I grundutbudet ingår 20 tv-kanaler, vår egen informationskanal samt FM radio(88 – 108 Mhz). Grundutbudet är fast och går inte att anpassa eller leverera i olika paket.

Kanaler som ingår i grundutbudet

Kanalplan grundutbud som pdf

Digitalt utbud


sappa

Sappa

I vårt fibernät är det Sappa som levererar det digitala utbudet. Totalt har de över 150 digitala kanaler i deras utbud inklusive kanaler från C More och Viasat, och flera är i HD-kvalitet!

Med Sappa får du tv utan krångel samt en riktigt bra och tillgänglig kundservice, som du når utan knappval. Dessutom har Sappa rimliga avtalstider och bara en månads uppsägningstid. TV SOM DU VILL.


Återförsäljare

För att kunna se digital-tv från Sappa krävs en digitalbox. Kontakta Sappa eller närmaste återförsäljare för mer information.

Lokal återförsäljare av boxar samt kort är MR Produktion Data.
Butiken finner du på Västra vägen 98, eller ring tel. 0505-12619.

För det kompletta utbudet och mer information besök www.sappa.se eller ring 0774 – 444 744

Teknisk info

Mottagare

Moderna tv-apparater har flera inbyggda mottagare för olika standarder( DVB-T, DVB-C, DVB-S, Analog, Antenn etc)
Ett vanligt fel är att sökningen görs med fel mottagare vilket resulterar i endast fåtal eller inga kanaler.

  • DVB-T = marksänd digital-tv t ex Boxer.
  • DVB-C = digital-tv via kabel. Detta är standarden som gäller i vårt nät. Dock räcker inte enbart det inbyggda mottagaren i tv utan det krävs ett kort samt CA modul från Sappa. Kontakta Sappa eller närmaste återförsäljare för mer info.
  • DVB-S = digital-tv via satellit
  • Analog/Antenn = mottagare för analog tv. Namnet varierar mellan olika fabrikat. Läs igenom bruksanvisning för att hitta rätt.

Kablar

En av de absolut vanligaste orsakerna för dålig tv bild är själva antennkabel. Det är viktigt att ledare, avskärmning och kontaktyta i antennkabeln håller hög kvalitet samt att kabeln inte blir extremt böjd. Om kabeln har dålig skärm eller kontakt så kan störningar ta sig in i kabel och slå ut/störa signalen. Det finns inga rekommendationer för längden men för varje 10m dämpas signalen med 3dB. En antennkabel ska inte skarvas.

Kablar av nyare typ har både skärm och folie, har impedansen på 75 Ohm och är oftast märkta ”KTV”, ”Kabel” eller likn.