Till alla kunder hos Karlsborgs Energi AB

Till alla kunder hos Karlsborgs Energi AB

Året 2022 har varit bland de mest turbulenta åren i bolagets historia. Energimarknaden har helt plötsligt hamnat i rampljuset på ett sätt som ingen hade kunnat förutse.

Vi vill därför rikta oss till alla våra kunder oavsett om ni har ett elnätsavtal eller handlar bredbandstjänster, fjärrvärme eller el av oss.

Keab har också drabbats av ökade kostnader då även vi förbrukar mycket energi. Keab påverkas också av att räntorna börjar stiga efter många år av låga räntor.

Som er lokala leverantör känns det därför extra viktigt att meddela att vi står stabilt även om det stormar på marknaden. Vi har genomfört en massiv utbyggnad av fibernätet som börjar nå sitt slut. Framtida utmaningar finns i stället i vårt elnät som nu behöver uppgraderas för att möta efterfrågan på produktionsanläggningar och elbilsladdning. Vi kommer att göra allt för att försöka möta era önskemål så snabbt vi bara klarar med den ekonomi och den personal vi har. Vi har som ni kanske sett satt upp ett antal ladd stolpar i kommunen som nyttjas mer och mer i takt med att antal elbilar ökar.

Har du funderingar kring elbilsladdning och produktionsanläggningar så får du i första hand ta kontakt med de leverantörer som arbetar med installation av sådana anläggningar. De i sin tur kommer att ta kontakt med oss för att se på vilket sätt som blir det mest optimala för dig som kund.

Vad kan man då som konsument göra för att minska kostnaden för sin energiförbrukning?

  • Det enskilt viktigaste är naturligtvis att minska sin förbrukning.
  • Se över ditt elavtal så du inte har ett anvisningsavtal (om du inte gjort ett aktivt val).
  • Kan du styra din förbrukning så kan det vara en god idé att ha ett timavtal i stället för ett börsavtal. Skillnaden är att du med ett timavtal betalar det pris som gäller vid varje timma i stället för ett snittpris över månaden som det blir med ett börsavtal.
  • Vi erbjuder fortfarande fastprisavtal om du vill säkra din elkostnad men då på betydligt högre priser än man är van vid.

Kontakta gärna vår kundtjänst för dagsaktuella priser och diskutera elavtal, rörliga eller fasta.

Du har väl inte missat att du på vår hemsida www.karlsborgsenergi.se kan se information om våra avtal samt även besöka mina sidor för att se information om din anläggning, se dina fakturor samt mycket mer.

Keab jobbar ständigt med att se över våra kostnader och vill ha en verksamhet som är så kostnadseffektiv som möjligt. Vi har dock en omvärld som har förändrats radikalt under det senaste året. För att stå rustade för 2023 kommer Keab att höja elnätsavgiften för första gången sedan 2016. Vi kommer därför att höja överföringsavgiften som är helt rörlig. Prishöjningen blir 4 % sett till hela elnätsavgiften. Vi kommer även att höja fjärrvärmeavgiften vid årsskiftet bl.a. för ökade kostnader för stamvedsflis som är råvaran i vår panna. Vi kommer att höja den fasta avgiften med 5 % och den rörliga avgiften med 10 %.

 

September 2022

Joakim Ahlin                                                              Rolf Andersson

VD                                                                                 Styrelseordförande

Karlsborgs Energi AB